dinsdag 24 juni 2014

Software

Software is de algemene term voor informatie die is opgenomen op een soort medium. Bijvoorbeeld, wanneer je naar de videotheek en huren of kopen van een tape of DVD, wat je echt krijgt is de software die is opgeslagen op de tape of disk. Uw videorecorder of dvd-speler zijn hardware-apparaten die in staat zijn het lezen van de software van een tape of schijf en te projecteren op uw tv-scherm, in de vorm van een film zijn.
Uw computer is een apparaat dat software leest ook. Het merendeel van de software op uw computer wordt geleverd in de vorm van programma's. Een programma bestaat uit "aanwijzingen" dat de computer wat te doen, hoe zich te gedragen vertellen. Net zoals er duizenden albums die u kunt kopen op CD voor je stereo, en duizenden films die je kunt kopen om te spelen op uw videorecorder of dvd-speler, zijn er duizenden programma's die je kunt kopen om te draaien op uw computer.
Wanneer u een computer koopt, hoef je niet automatisch elk programma geproduceerd door elke software bedrijf in de wereld te krijgen. U krijgt meestal een aantal programma's. Bijvoorbeeld, als je een computer koopt zal waarschijnlijk een besturingssysteem (zoals Windows XP) al is geïnstalleerd.
Als je een specifiek programma te kopen, zou het zijn om een ​​aantal specifieke taak uit te voeren. Bijvoorbeeld, misschien heb je een grafisch programma om foto's bij, of je zou een tekstverwerkingsprogramma gebruiken om tekst te schrijven. Je gebruikt de webbrowser programma nu om deze tekst te lezen (ervan uitgaande dat je niet een gedrukt exemplaar te lezen op papier). Net zoals er talloze verschillende merken tandpasta, zijn er talloze verschillende merken van tekstverwerkingsprogramma's, grafische programma's en webbrowsers.