dinsdag 27 mei 2014

LibreOffice downloaden

LibreOffice is een alles-in-een professionele office productiviteit en beheer pakket voor uw pc.
In dezelfde geest als andere open source productiviteit suites zoals OpenOffice.org, LibreOffice biedt een uitgebreide set van office management tools misschien wel op een lijn met Microsoft Office zelf. LibreOffice biedt zes verschillende office management tools om uw project management behoeften te voldoen: Tekst document, spreadsheet, presentatie, tekenen, Database, en Formula.
Text Document is relatief synoniem met Microsoft Word, waar Spreadsheet is zoals Excel. Presentatie spiegelt Microsoft PowerPoint, en Database is vergelijkbaar met Access. Dan heb je ook twee extra programma's in Tekening en Formula, die een extra bonus aan het hele pakket. LibreOffice is compatibel met bestandsformaten van Microsoft Office en ondersteunt ook PDF's native. Het heeft ook een eigen document formaat genaamd Open Document.
Helaas, als je niet bekend bent met Microsoft Office-producten bent, dit programma kan een beetje extra tijd om te wennen aan te nemen, vooral als je wilt een aantal van de meer geavanceerde functies onder de knie. Regelmatige gebruikers van Microsoft Office zal vinden LibreOffice de interface vrij gelijkaardig, echter, en moet ingaan op hoe de verschillende programma's te gebruiken zonder al te veel moeite.
Een geweldig alternatief voor Microsoft Office, LibreOffice is een must-proberen voor uw verschillende kantoorprojecten beheren.
Recente wijzigingen
Deze release is bit-voor-bit identiek is aan de 3.5.4 Release Candidate 2, zodat u niet hoeft te downloaden of opnieuw te installeren als u die versie al.
De distributie voor Windows is een internationale bouw, zodat u kunt kiezen voor de gebruikersinterface taal die u verkiest. Help inhoud is beschikbaar via een online dienst, of als alternatief als een aparte installatie.
Onze Windows binaries zijn digitaal ondertekend door The Document Foundation.
Voor Windows-gebruikers die LibreOffice voorafgaand aan versie 3.4.5 geïnstalleerd hebben, ofwel verwijdert die op voorhand, of upgrade naar 3.4.5. Anders kan de upgrade naar 3.5.4 mislukt.
Voor Windows-gebruikers die OpenOffice.org hebt geïnstalleerd, adviseren we verwijderen dat op voorhand, omdat het registreert hetzelfde bestandstypekoppelingen.
Als u Windows 2000 uitvoert, wordt deze update alvorens te kunnen LibreOffice installeren vereist.
Als je Linux draaien, heeft de GCJ Java variant problemen met LibreOffice bekend, adviseren wij om bijvoorbeeld Gebruik OpenJDK plaats.
LibreOffice bevat alle security fixes van OpenOffice.org in 3.3.0, en misschien meer als een neveneffect van de code clean-ups.
Microsoft Office 2010 zal klagen dat ODF 1.2 en uitgebreide documenten geschreven door LibreOffice 3.5 ongeldig zijn (maar opent ze nog steeds). Dit is een tekortkoming in MSO2010 alleen ondersteunen ODF 1.1, zie hier voor meer informatie.

LibreOffice downloaden